26 Αυγ 2016

Ιστορία

26 Αυγούστου
1789 Γαλλική Επανάσταση : Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθετεί σαν σήμερα και τρεις (3) εβδομάδες μετά την κατάργηση της φεουδαρχίας, την Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
1821 Ελληνική Επανάσταση:Μάχη των Βασιλικών Φθιώτιδας, κατά την οποία οι οπλαρχηγοί Πανουργιάς και Γκούρας με 1.000 άνδρες νικούν τον Μπαιράμ πασσά, που είχε 8.000 άνδρες και κατέβαινε από τη Μακεδονία και τον εμποδίζουν να ενωθεί με τον στρατό του Ομέρ Βρυώνη.
1883 Έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα σε νησί της Ινδονησίας, η οποία ήταν μια από τις φονικότερες στην ιστορία. The Krakatoa Volcano video 
1919 Πεθαίνει ο Γεώργιος Σουρής, ο ποιητής με τα έξυπνα, καυστικά ποιήματά του, στα οποία απεικονίζονταν τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της εποχής.
1944 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος και ο Γάλλος Στρατηγός DeGaulle, εισέρχεται στο ελεύθερο πια Παρίσι. Η πόλη είχε ελευθερωθεί την προηγούμενη ημέρα και ο DeGaulle θαυμάστηκε και αναγνωρίστηκε από τους Συμμάχους, ως θαρραλέος στρατιωτικός, ηγέτης και έμπειρος πολιτικός "εν καιρώ πολέμου".

1974 O Charles Lindbergh πεθαίνει και περνά στην ιστορία ως ο πρώτος αεροπόρος που το 1927 διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό, χωρίς στάση, με το μονοθέσιο και μονοκινητήριο αεροπλάνο του, περνώντας έτσι στην ιστορία της αεροπλοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: