30 Αυγ 2016

Η Τουρκία απαιτεί βίζα αλλοιώς στέλνει ελεύθερα πρόσφυγες!

«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να σταματάει μόνη της την παράτυπη μετανάστευση προς την Ε.Ε όσο αυτή δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της. Αναμένουμε απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2016», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Καθημερινή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Αναφορικά με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την ελπίδα «ότι αυτές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εν ευθέτω χρόνω και αυτοί οι άνθρωποι θα εκδοθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν». 
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ελληνικές αρχές θα πάρουν τη σωστή απόφαση σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους και τις διεθνείς υποχρεώσεις, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη στην Τουρκία» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: Πιστεύω ότι έχουμε αμοιβαία πολύ καλή κατανόηση των θέσεων καθενός εξ ημών σε διάφορα ζητήματα. Κατόπιν τούτου, είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνικές αρχές δίνουν σημασία στους προβληματισμούς μας σχετικά με αυτό το ζήτημα. 
Πηγή iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: