17 Σεπ 2016

Το πιάτο του Σαββατοκύριακου

Μια "εξελληνισμένη" ινδική συνταγή με το κάρυ να προσφέρει άρωμα, που θα μείνει στο σπίτι για ημέρες. Τρώγεται εύκολα και ικανοποιεί ακόμα και τα πιο μεγάλα σε ηλικία άτομα.

Εδώ είναι τα υλικά που χρειαζόμαστε για 2-4 άτομα και ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε, ειδικά στο ρύζι και στις μερίδες κοτόπουλου.
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο 
1 κούπα ρύζι Σπυρωτό 
Για τη σάλτσα 
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 
1 κουταλιά ντοματοπελτέ 
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλιά ξίδι (προαιρετικά) 
1 κουταλιά πάπρικα 
1 πρέζα κάρυ 
Εκτέλεση: 
Βάλτε λίγο μαιντανό πάνω στο κοτόπουλο κατά το σερβίρισμα
Σε ξύλο κοπής χτυπάτε με το γουδοχέρι (ή με ο τι μας βολεύει) τα στήθη του κοτόπουλου να πλατύνουν, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο γκριλ 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας τα υλικά στο μπλέντερ. 
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και γαρνίρετε με ροδέλες από αγγούρι ή με λίγο μαιντανό, όπως στη φωτογραφία. Σε ένα κατσαρολάκι έχετε βράσει το ρύζι για 10 λεπτά, σε μεσαία εστία, ανακατεύοντας συνεχώς και το βγάζετε όταν βράσει καλά, αλλά να παραμένει σπυρωτό.
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: