24 Οκτ 2016

ALEXANDRA LAND : Η μυστική βάση των ναζί στην Αρκτική

Η μυστηριώδης περιοχή, που ονομάστηκε "Schatzgraber" ή "Treasure Hunter" από τους υφιστάμενους του Χίτλερ, κατασκευάστηκε το 1942, έναν χρόνο μετά την εισβολή του Τρίτου Ράιχ στη Ρωσία και μέχρι σήμερα δεν ήταν ευρύτερα γνωστή.

Η μυστική στρατιωτική βάση των Ναζί ανακαλύφθηκε από Ρώσους επιστήμονες. Η περιοχή βρίσκεται στο νησί "Alexandra Land", πάνω από 1000 klm μακριά από τον Βόρειο πόλο και κατασκευάστηκε το 1942, ένα χρόνο μετά την εισβολή των Ναζί στη Ρωσία. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά σαν μια τακτική μετεωρολογική βάση. Αυτή όμως η βάση εγκαταλείφθηκε το 1944, όταν οι επιστήμονες που κατοικούσαν εκεί, δηλητηριάστηκαν από το κρέας μιας πολικής αρκούδας και αναγκάστηκε να τους σώσει Γερμανικό υποβρύχιο (U boat). 72 χρόνια μετά ανακαλύφθηκε η βάση, φέρνοντας στο φως πάνω από 500 αντικείμενα και έγγραφα εκείνης της περιόδου, τα οποία βρίσκονται διατηρημένα σε καλή κατάσταση, λόγω του κρύου καιρού. Το όνομα που είχε δοθεί στη βάση, εικάζουν πολλοί, ότι μπορεί να είχε και άλλη μυστική αποστολή, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.
Η Alexandra Land ήταν μια αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ Η.Π.Α και Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, σήμερα όμως ανήκει στη Ρωσία, η οποία, όπως φημολογείται, επιζητεί να χτίσει τη δική της μόνιμη στρατιωτική βάση.

Όπως και νάχει αυτή η ιστορία, η πιο μυστηριώδης λεπτομέρεια που περιβάλλει τη μυστική βάση των Ναζί, είναι το γιατί αποφάσισαν οι ναζί να αποκαλέσουν έναν μετεωρολογικό σταθμό Treasure Hunter.’
Πηγή Independent


Δεν υπάρχουν σχόλια: