5 Οκτ 2016

Ιστορία

5 Οκτωβρίου
1713 Γεννιέται ο Denis Diderot, Γάλλος λόγιος, φιλόσοφος, συγγραφέας και Διαφωτιστής. Ήταν ο κύριος συντελεστής για την έκδοση της "Εγκυκλοπαίδειας", ενός θεμελιώδους έργου, ως επισκόπηση της γνώσης του κόσμου.
1850 Πεθαίνει ο Λογγίνος Χέυδεν, Ρώσος ναύαρχος, Ολλανδικής καταγωγής, ο οποίος είχε ηγηθεί της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
1864 Γεννιέται ο Λουίς Λυμιέρ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ωγκύστ, κατασκεύασαν το 1894 την πρώτη κινηματογραφική μηχανή. (Θαν. 1948)
1885 Πεθαίνει ο Λύσανδρος Καυταντζόγλου, σπουδαίος Έλληνας αρχιτέκτονας και εθνικός ευεργέτηςΟ Καυταντζόγλου υπήρξε μια εξέχουσα μορφή του ελληνικού κλασσικισμού κατά τον 19ο αιώνα. Ιο σημαντικότερο ίσως έργο του, να είναι τα σχέδια του συγκροτήματος του Ε.Μ.Π. μεταξύ πολλών άλλων.  
Το μυστικό φωτογραφικό άλμπουμ του Τάγματος του 'Ηλιου,
 μία αποκλειστικότητα  του δημοσιογράφου του περιοδικού L'illustré,
Arnaud Bédat (3 Απριλίου 1996). 
1912Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά των Οθωμανών. Ο Ελληνικός Στρατός διαβαίνει τα σύνορα και εισέρχεται στο έδαφος της Μακεδονίας.
1994 Σαν σήμερα, 48 οπαδοί του Τάγματος του Ναού του 'Ηλιου (αίρεση) αυτοκτονούν σε δύο σαλέ στην Ελβετία, στο Cheiry & στο Salvan. Αυτοκτόνησαν αφού πρώτα άλλοι ναρκώθηκαν ή πυροβολήθηκαν προτού καούν. 
2011 Πεθαίνει ο Steve Paul Jobs, συνιδρυτής με τον Στηβ Βόσνιακ, της παγκόσμιας εταιρείας Αpple Computers, πρωτοπόρος της τεχνολογίας.Δεν υπάρχουν σχόλια: