3 Ιαν 2017

NOVARTIS : Σκάνδαλο εκατομμυρίων και επωνύμων συμφερόντων

NOVARTIS:Ένα σκάνδαλο μιας μεγάλης φαρμακευτικής πολυεθνικής εταιρείας για κάποιους δημόσιους λειτουργούς που δωροδοκούνταν. Κάτι που εδώ και χρόνια, φήμες λένε, πως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις εταιρείες του κλάδου.

Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή κ. Νικολόπουλου, εμπλέκονται δύο βουλευτές της Ν.Δ και ένας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπολους, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ερωτά: "Όπως αναφέρουν τόσο έγκριτες εφημερίδες αλλά και σύσσωμος ο ηλεκτρονικός τύπος πρόσωπο κομβικό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον 44χρονο χημικό που ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, βγήκε στο μπαλκόνι του Galaxy και απειλούσε να πέσει από το 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στο κενό. 
Οι πληροφορίες λένε - αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο - ότι το συγκεκριμένο στέλεχος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς το όνομα του υπήρχε στη λίστα με τα πρόσωπα που σκόπευαν να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τον «καυτό» φάκελο Novartis. 
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς γνωρίζει πως, αν μπει στη διαδικασία να ανοίξει το στόμα του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εταιρεία στην οποία εργάζεται και θα υπάρξουν επιπτώσεις, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη σύζυγο του, η οποία λένε όσοι γνωρίζουν, εργάζεται στην ίδια φαρμακευτική.
Ο ίδιος άλλωστε, όταν μετά την πράξη του προσήχθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Συντάγματος, «έσπασε» και είπε με δάκρυα στα μάτια στους αστυνομικούς, ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του, αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis."

Δεν υπάρχουν σχόλια: