5 Μαρ 2017

Τι ερευνά η αστυνομία για τον δολοφόνο των οδηγών ταξί

Στα βόρεια προάστια έχει εστιάσει η ΕΛ.ΑΣ. τις έρευνες της για τον δολοφόνο των οδηγών ταξί, από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Κηφισιά. Άνδρες της Αστυνομίας αναζητούν στοιχεία και ελέγχουν τις κάμερες καταστημάτων και πολυκατοικιών που ίσως έχουν καταγράψει κάτι, ακόμα και την επιβίβαση του δράστη στα δύο ταξί.
Την περασμένη Τρίτη, ο δράστης σκότωσε 52χρονο οδηγό ταξί, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου, στην ίδια περιοχή, επιτέθηκε σε έναν 32χρονο επίσης οδηγό ταξί.

Όμως και στα δύο περιστατικά ο εμμονικός δράστης, που καθόταν στο πίσω δεξιά κάθισμα, δεν λήστεψε τα θύματά του. Τα πυροβόλησε, ενώ τα ταξί που οδηγούσαν ήταν εν κινήσει και αμέσως μετά εξαφανίστηκε στο σκοτάδι.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής : "Πιστεύουμε ότι είναι εμμονικό άτομο ο δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά καθώς και της επίθεσης σε έναν άλλο, στην ίδια περιοχή. Έχει διαταραγμένη προσωπικότητα, είναι πιθανότατα Έλληνας, γύρω στα 30 και εξετάζουμε διάφορες εκδοχές όσον αφορά στο κίνητρο των επιθέσεών του σε οδηγούς ταξί. Η εκτίμησή μου είναι ότι, οι επιθέσεις του αυτές σχετίζονται με κάποια εμπλοκή του στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο". Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", μία από τις πτυχές που διερευνάται, είναι ο δράστης να πρόκειται για ψυχοπαθητική προσωπικότητα, εθισμένη σε προσομοιώσεις δολοφονιών μέσω video games

Για αυτό το λόγο οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, όπως αποκάλυψαν στην εφημερίδα, θα κάνουν και ηλεκτρονική έρευνα αναζήτησης «αποτυπωμάτων» χρηστών που χρησιμοποιούν οικιακές συνδέσεις και συμμετέχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια βίας και δολοφονιών στους δρόμους. 

Σε κάποιες από τις τελευταίες εκδόσεις παιχνιδιών αυτού του τύπου περιλαμβάνονται και σενάρια εξόντωσης αυτοκινητιστών, ενώ έχουν συσχετιστεί με μαζικές δολοφονίες ατόμων αλλά και με μεμονωμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ακόμη και οδηγού ταξί.
Στο μεταξύ οι οδηγοί ταξί αυτοπροστατεύονται, ενώ ο φόβος κυριαρχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: