8 Απρ 2017

Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου

Τον δρόμο για τη δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Χαλανδρίου ανοίγει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου με την οποία εγκρίθηκε, στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου, η σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η σχετική πρόταση έγινε από επιστήμονες και καθηγητές που διαμένουν στην περιοχή. Το εγχείρημα είναι εφικτό από οικονομικής πλευράς, ανέφερε ο κ. Ρούσσος, δοθέντος ότι θα βασίζεται σε εθελοντική προσφορά. Τα μόνα έξοδα θα είναι τα λειτουργικά, σημείωσε.
Ο δήμαρχος μίλησε επίσης για το νέο χώρο στέγασης τέτοιων δραστηριοτήτων, στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και για την ευρύτερη σημασία που προσλαμβάνει το εγχείρημα σε μια περίοδο κρίσης, όταν η εσωστρέφεια και η απογοήτευση πλήττουν ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Επίσης σημειώνουμε, ότι ο κ. Ρούσσος εδώ και χρόνια, προτού εκλεγεί Δήμαρχος, ασχολείται μέχρι σήμερα με την πρωτοβουλία της οργάνωσης mazinatafame, η οποία έχει τεράστια επιτυχία στη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες και έρχονται και από γειτονικούς δήμους να ψωνίσουν. Διαφέρει μάλιστα από αντίστοιχες άλλες των βορείων προαστίων και ως προς τον ευέλικτο τρόπο παραγγελίας, τις δράσεις που αναπτύσσει, την διαφάνεια ως προς όλους τους τομείς και την εντατική εργασία, με ζήλο των εθελοντών. Μακάρι και άλλοι όμοροι Δήμοι να έχουν ως παράδειγμα τις πρωτοβουλίες αυτής της δημαρχείας.
Πηγή Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: