20 Μαΐ 2017

Ιστορία

Χριστόφορος Κολόμβος
20 Μαίου
1498 Ο Vasco da Gama, φθάνει στην Ινδία. Ο Πορτογάλος εξερευνητής ξεκίνησε από τη Λισσαβώνα τον Ιούλιο του 1497, περνώντας από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και διαπλέοντας τον Ατλαντικό, φτάνει στην Καλκούτα.
1506 Ο μεγάλος Ιταλός θαλασσοπόρος Χριστόφορος Κολόμβος πεθαίνει στην Ισπανία, σε ηλικία 55 ετών. Είχε ανακαλύψει την Κεντρική & Νότια Αμερική, καθώς επίσης και τις Δυτικές Ινδίες.
1769 Γεννιέται ο Ανδρέας Μιαούλης, Έλληνας ναύαρχος και πολιτικός.
1799 Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Ονορέ Ντε Μπαλζάκ, θεμελιωτής του ρεαλισμού στην Ευρωπαική Λογοτεχνία, κορυφαίος μυθιστοριογράφος.
1825 Ο Παπαφλέσσας ή Γρηγόριος Δικαίος, με τους άνδρες του πέφτουν μαχόμενοι, κατά των Τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ, στη μάχη στο Μανιάκι.
1873 Ο επιχειρηματίας Levi Strauss από το San Fransisco, γεννημένος στη Βαυαρία της Γερμανίας, μαζί με τον Jacob Davis, δίνουν την πατέντα, προκειμένου να δημιουργηθεί το πιο διάσημο ρούχο στον κόσμο : το blue jeans.
1915 Γεννιέται ο Μοσέ Νταγιάν, Ισραηλινός στρατηγός και Υπουργός Εξωτερικών.
1927 Η Σαουδική Αραβία ανεξαρτητοποιείται από τη Μ. Βρετανία, με τη Συνθήκη της Jeddah.
1941 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.(φωτογραφία)
1944 Γεννιέται ο σπουδαίος Άγγλος μουσικός και τραγουδιστής Joe Cocker.
1956 Κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Ψυχρού πολέμου, οι Η.Π.Α ρίχνουν βόμβα υδρογονάνθρακα στο νησί Namu στα Bikini Atoll, του Ειρηνικού Ωκεανού.
2012 Πεθαίνει ο Robin Gibb, Αυστραλός μουσικός του θρυλικού συγκροτήματος Bee Gees.

Δεν υπάρχουν σχόλια: