28 Μαΐ 2017

Μήνυση Στουρνάρα-Σύλληψη του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκη

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης, μετά από ανάρτησή του στην οποία έγραφε ότι "δεν θα τον πείραζε αν έσκαγε μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα" και όπως τον ανέφερε "ξεπουλημένο τομάρι", συνελήφθη σήμερα μετά τις 01.00 ξημερώματα, κατόπιν μήνυσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Ολόκληρο το κείμενο της επίμαχης ανάρτησης του Γιώργου Φιλιππάκη, αυτούσιο στο facebook, έχει ως κάτωθι.

"Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν. Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση. Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν. Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα".

Ήδη σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε κύκλους της ΕΣΗΕΑ. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών παρενέβη αυτεπάγγελτα για τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργο Φιλιππάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: