21 Ιουν 2017

Ιστορία

21 Ιουνίου
1205 Πεθαίνει ο Ερρίκος Δάνδολος, ξακουστός δόγης της Βενετίας.
1498 Οι Εβραίοι εκδιώκονται από τη Νυρεμβέργη με διαταγή του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού.
1891 Γεννιέται ο Πιερ Λουίτζι Νέρβι, σπουδαίος Ιταλός μηχανικός, γνωστός για πολλές κατασκευές, όπως το Στάδιο της Φλωρεντίας (1930), η αίθουσα διαλέξεων στο Βατικανό, ο πύργος της Πιρέλι.
1905 Γεννιέται ο Ζαν Πωλ Σαρτρ, Γάλλος φιλόσοφος, εκπρόσωπος του ρεύματος του υπαρξισμού, βαθιά πολιτικοποιημένος, διανοούμενος και συγγραφέας.
German generals Erwin Rommel and Fritz 
Bayerlein in Tobruk, Libya,

circa late Jun 1942
1913 Β΄Βαλκανικός πόλεμος και κατά την ιστορική μάχη του Σκρα, οι Έλληνες καταλαμβάνουν την πόλη του Κιλκίς, μετά από σκληρές μάχες, εναντίον των Βουλγάρων.
1942 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Την ημέρα αυτή ο αρχηγός των Γερμανικών στρατευμάτων του περίφημου Afrika Korps, Έργουιν Ρόμελ, επιτίθεται σε Βρετανούς και συμμάχους στο λιμάνι Tobruk της Λιβύης και το καταλαμβάνει. Μέχρι τότε ήταν υπό τον έλεγχο των Βρετανών. Για την επιτυχία του αυτή, ο Αδόλφος Χίτλερ του απονέμει τον τίτλο του Στρατάρχη. Η υπόσχεση που έδωσε ο Ρόμελ στον Χίτλερ ήταν:"Πάω για το Suez".
1945 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Το Ιαπωνικό νησί της Okinawa, πέφτει στα χέρια των Αμερικανικών δυνάμεων, μετά από αιματηρή και επί μακρόν μάχη.
1981 Αθωώνεται ο Τζων Χίνκλευ, για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου των Η.Π.Α Ρόναλντ Ρήγκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: