4 Ιουν 2017

5 τζιχαντιστές τρομοκράτες φώναζαν:"Αυτό είναι για τον Αλλάχ"!

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα για την Μεγάλη Βρετανία. Ένας άντρας έπεσε με ένα βαν πάνω σε πεζούς στην Γέφυρα του Λονδίνου, σκορπώντας τον τρόμο και πάλι, λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ. Οι μαρτυρίες των πολιτών που ήταν στο σημείο σοκάρουν, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για μαχαιρώματα. 
Ένας από αυτούς είναι η Lara Al - Ostta, η οποία έπινε το ποτό της μαζί με μία φίλη της σε παμπ στη Γέφυρα του Λονδίνου. Όπως λέει στον Guardian, ξαφνικά είδε τους θαμώνες να σηκώνονται και να τρέχουν πανικόβλητοι γιατί όπως της είπαν «είδαν ανθρώπους να μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον». Λίγο αργότερα, οι πρώτοι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνιση τους και ζήτησαν από όλους να απομακρυνθούν από το σημείο, όπως και έγινε. 
Η Βρετανίδα αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως είδε τουλάχιστον τρεις τραυματίες στην Γέφυρα να δέχονται τις πρώτες βοήθειες. "Είδαμε ότι οι άνθρωποι κινούνταν, αλλά σκεφτήκαμε γ@μώτο αυτό είναι σοβαρό", δήλωσε. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς τους. «Ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου. Μετά είδα τρεις ανθρώπους να βγαίνουν από αυτό κρατώντας μεγάλα μαχαίρια και να τρέχουν στην οδό Μπόροου και να μαχαιρώνουν τυχαία όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Είδα ένα κορίτσι να δέχεται μια μαχαιριά στο στήθος».
Όπως είπε προσπάθησε να χτυπήσει με το όχημά του τον δράστη αλλά αυτός του ξέφυγε. «Ήταν ένα ζώο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο και οι τρεις δράστες είχαν μεσογειακή εμφάνιση με έναν δεύτερο οδηγό ταξί είδε έξι - επτά ανθρώπους ξαπλωμένους προσθέτοντας «ήταν τρομακτικό». Ο Stephen Tull, ο οποίος είναι άστεγος, βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα τη στιγμή της επίθεσης όταν άκουσε ένα χτύπημα. Ο ίδιος λέει ότι έτρεξε στη γέφυρα για να βοηθήσει και είδε έναν άνθρωπο που πήδηξε έξω από το φορτηγό και άρχισε να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και πως η αστυνομία αναζητάει τρία άτομα.
Πηγή Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: