3 Ιουλ 2017

Ιστορία

3 Ιουλίου
1883 Γεννιέται ο Φραντς Κάφκα, σπουδαίος Τσέχος συγγραφέας.
1908 O Ιταλός αρχαιολόγος Λουίτζι Περνιέρ ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού της Φαιστού, κοντά στην Αγία Τριάδα, στη νότια Κρήτη. Η γραφή της είναι η Γραμμική γραφή Α΄και φέρει ιδεογράμματα και συλλαβογράμματα και από τις δύο όψεις του δίσκου.
1909 Γεννιέται ο Σταύρος Νιάρχος, εφοπλιστής, συλλέκτης έργων τέχνης και μεγάλος αντίπαλος του επίσης εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο και είχε πολεμήσει επίσης στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, ως Σημαιοφόρος στη Μάχη του Ατλαντικού & στις επιχειρήσεις στη Νορμανδία.
1943 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος και οι Γερμανοί εκτελούν στη Θεσσαλονίκη 50 Έλληνες πατριώτες.
1971 Πεθαίνει σε ηλικία 27 ετών, ο Jim Morrison, Αμερικανός τραγουδιστής, συγγραφέας και συνθέτης, θρυλική μορφή του συγκροτήματος The Doors. Ο μυστικός ενταφιασμός του στο Παρίσι, έδωσε τροφή για θεωρίες περί περίεργου θανάτου του.
1971 Γεννιέται ο Τζούλιαν Ασάνζ, Αυστραλός ακτιβιστής, χάκερ σε μικρή ηλικία και δημιουργός των περίφημων Wikileaks, για τα οποία διώκεται σήμερα.
1987 O Klaus Barbie, ναζί, εγκληματίας πολέμου, γνωστός και ως χασάπης της Λυών, καταδικάζεται σε ισόβια για εγκλήματα-θηριωδίες κατά της ανθρωπότητας.
2016 Βρίσκεται νεκρός το μεσημέρι στο σπίτι του στο Διόνυσο, ο Κυριάκος Μαμιδάκης, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της Jet Oil. Όπως διαπιστώθηκε, αυτοκτόνησε και δίπλα του βρέθηκε το όπλο, ο ίδιος δε, έφερε ένα τραύμα στο σώμα του. Η εταιρεία είχε καταθέσει στις 9 Ιουνίου αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, του πτωχευτικού κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: