29 Οκτ 2017

Ιστορία


1912 O στρατός στα Γιαννιτσά
20 Οκτωβρίου
1854 Γεννιέται ο Αρθούρος Ρεμπώ, Γάλλος ποιητής, από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού, με σημαντική επίδραση στη μοντέρνα ποίηση. Χαρακτηρίστηκε από τον Αλμπέρ Καμύ, ως ο "ποιητής της εξέγερσης". 
1912 Α΄Βαλκανικός πόλεμος:Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει τα Γιαννιτσά, το Πλατύ και τη Σιάτιστα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
1932 Πεθαίνει ο Giovanni Battista Pirelli, ο Ιταλός επιχειρηματίας που ίδρυσε  την ομώνυμη εταιρεία. (Γενν. 1848)
1944 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:  Οι Γερμανοί εκκενώνουν την Καλαμπάκα και το Καστράκι και παράλληλα οι Βούλγαροι εγκαταλείπουν τη Μακεδονία.
1947 Η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών της Βουλής των Αντιπροσώπων αρχίζει το έργο της, με αντικείμενο την αποτροπή των κομμουνιστικών ιδεών στο Χόλιγουντ.
1968 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, ο Αμερικανός Ντικ Φόσμπερι κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος, εισάγοντας ένα νέο παλμό στο αγώνισμα, καθώς περνά τον πήχη με την πλάτη. 
1994 Πεθαίνει ο Burt Lancaster, διάσημος Αμερικανός ηθοποιός του Χόλιγουντ, βραβευμένος με Όσκαρ α΄ανδρικού ρόλου το 1960.
2011 Φονεύεται κατά τη διάρκεια της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς, από τους αντάρτες, ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: