2 Νοε 2017

Ιστορία

2 Νοεμβρίου
1835 Πεθαίνει ο Ανρί Ντε Ρινί (Δεριγνύ), Γάλλος ναύαρχος. Ήταν ο διοικητής της γαλλικής ναυτικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου(Γενν. 2/2/1782)
1835 Γεννιέται ο Τσεζάρε Λομπρόζο, Ιταλός ιατρός και ανθρωπολόγος που έγινε ο κύριος εκφραστής της αναζήτησης του εκ γενετής εγκληματία και επηρέασε ουσιαστικά την ανάπτυξη της επιστήμης της εγκληματολογίας.
1851 Γεννιέται ο Charles Henry Dow, δημοσιογράφος, συγγραφέας και συνιδρυτής της εταιρείας Dow Jones & Co. του οποίου το όνομα φέρει ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
1860 Ο Αβραάμ Λίνκολν κερδίζει τις εκλογές και γίνεται Πρόεδρος των Η.Π.Α.
1925 Ο μυστικός πράκτορας των Βρετανών, Σίντνευ Ράιλι-Sydney Reilly, συλλαμβάνεται από τη μυστική υπηρεσία των Σοβιετικών OGPU, ως κατάσκοπος και εκτελείται σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα. Υπήρξε το πρότυπο του Ίαν Φλέμινγκ για τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ.
1985 Ξεσπά το σκάνδαλο Irangate, επί θητείας Ρόναλντ Ρήγκαν, σύμφωνα με το οποίο, αξιωματούχοι της κυβέρνησής του πούλησαν όπλα στο Ιράν και με τα χρήματα που εισέπραξαν, χρηματοδότησαν τον αγώνα των Κόντρας στη Νικαράγουα, για την ανατροπή της κυβέρνησης των Σαντινίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: