28 Φεβ 2018

Jesus Christ Superstar με βίαια επεισόδια! Η Εκκλησία που είναι?

Η θρησκοληψία είναι μια από τις χειρότερες ιδιότητες-εμμονές του ανθρώπου, γιατί δεν τον αφήνει να σκεφτεί και να επεξεργαστεί σωστά τις παραστάσεις που λαμβάνει από το περιβάλλον και τον εμποδίζει να εξελιχθεί. Την ώρα που παραθρησκευτικές οργανώσεις προξενούν ζημιές στο «Ακροπόλ» –για το «Jesus Christ Superstar», ένα έργο που στο εξωτερικό το ανεβάζουν ακόμα και σχολεία– η αστυνομία παρακολουθεί αμέτοχη και σκηνώματα έχουν βγει στη γύρα ως αντίδοτα στη δυστυχία που έχει φέρει η κρίση. Μπογιές πέταξαν στο σπίτι της μητέρας της ηθοποιού Αντιγόνης Ψυχράμη, μέχρι και ο Μητροπολίτης Κυθήρων, έκανε μήνυση στους συντελεστές της παράστασης. Που ζούμε άραγε? Στο Ιράν, σε άλλη μουσουλμανική χώρα? Όλα αυτά προς τέρψιν των ακροδεξιών μορφωμάτων, που ευκαιρία βρίσκουν να δείξουν το χριστιανικό πνεύμα τους, αυτοί που δέρνουν και δολοφονούν ανθρώπους!! Την πραγματική Εκκλησία τη βρίσκουν σύμφωνη αυτά τα έκτροπα, που καταδεικνύουν έλλειψη πολιτισμού και μόρφωσης? Επιτέθηκε αυτός ο παρα-χριστιανικός όχλος σε αυτοκίνητα των συντελεστών της παράστασης και προξένησαν ζημιές. Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν?

Οι Σταυροφόροι της Ιπποκράτους
Στενόμυαλοι πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα δημιουργούν θέματα. Είναι όμως εξαιρετικά θλιβερή, αυτή η όπισθεν ολοταχώς στροφή προς τη θρησκοληψία που διαπιστώνουμε και με τις επιθέσεις σε ένα μιούζικαλ που στο εξωτερικό το παρακολουθούν (και το ανεβάζουν στα θεατρικά εργαστήριά τους) ακόμα και σχολεία. Οταν δε αυτή η αντίδραση εκδηλώνεται την εποχή που όλα τα ιερά σκηνώματα (πόδια, χέρια, κεφάλια) έχουν βγει στη γύρα, περιφέρονται από ενορία σε ενορία και προσφέρονται ως αντίδοτα στη δυστυχία που έχει φέρει η κρίση, δεν είναι απλώς θλιβερή, είναι και τρομακτική.
Η Εκκλησία της Ελλάδος έπρεπε ήδη να έχει βγάλει ανακοίνωση και να καταδικάζει τέτοιες βίαιες ενέργειες, διαφορετικά ήδη η περίεργη σιωπή της αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον ορθόδοξο χριστιανισμό!
Πηγή Protagon
Σχολιασμός-ανάπτυξη Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: