2 Μαρ 2018

Οι Τούρκοι και το στημένο κατηγορητήριο "περί κατασκοπείας"

Το ότι δεν έχουν μπέσα οι Τούρκοι το ξέραμε. Το ότι δήθεν τους κατηγορούν, είναι ολοφάνερο με στόχο τον οποιοδήποτε εκβιασμό της Ελλάδος. Σύμφωνα με το TRT Haber, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πραγματοποίησαν μονάδες προκάλυψης του τουρκικού στρατού που εδρεύουν στην περιοχή.
Το κατηγορητήριοΌπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή αλλά και απόπειρα διενέργειας κατασκοπείας, ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους.Η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης : Από το μεσημέρι της Πέμπτης (01/03) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς, τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχους. Ο ίδιος επισημαίνει ότι, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαίωσε ότι οι Τούρκοι θα οδηγήσουν σε δίκη τους δύο Έλληνες για παράνομη είσοδο στη χώρα. Βέβαια, ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση, έκανε λόγο για «απολύτως τυπικό θέμα», ενώ, όσον αφορά «διαρροές» περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, σημείωσε ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια, τα οποία δεν είναι άξια σχολιασμού.
Από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει «χαμηλά» το θέμα και παράλληλα να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται για την επιστροφή των δύο Ελλήνων Στελεχών του Στρατού Ξηράς στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας».
Λόγω το επεισοδίου, ματαιώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά,  την Παρασκευή (02/03) στη Σμύρνη.
Η έγκριτη militaire.gr, αναρωτιέται εάν οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα. Σημειώσατε ότι, οι περισσότερες σοβαρές διενέξεις, τουλάχιστον σε Βαλκανικό και Ευρωπαικό έδαφος, όπως έχει δείξει η ιστορία, ξεκίνησαν με απλές αφορμές, αλλά ο ένας εκ των δύο επιζητούσε τη σύρραξη και τυχόν ανταλλάγματα ή επεκτατισμό. Σαφέστατα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και διπλωματική βοήθεια από το ΝΑΤΟ, τις Η.Π.Α και την Ευρώπη.
Πηγή Newsbomb, σχόλια Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: