5 Αυγ 2018

Ιστορία

5 Αυγούστου
1681 Γεννιέται ο Βίτους Μπέρινγκ, Δανός εξερευνητής, ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην Αλάσκα. Προς τιμήν του, η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σιβηρίας και της Αλάσκας ονομάστηκε Βερίγγειος Πορθμός.
1824  Η Ναυμαχία της Μυκάλης, κατά την οποία ο Σαχτούρης κυριαρχεί με τον Ελληνικό στόλο του Τουρκικού. Η Σάμος δεν θα απειληθεί ποτέ ξανά από τους Τούρκους.
Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 5 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο της Σάμου.
1895 Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ένγκελς, Γερμανός φιλόσοφος, συνεργάτης του Καρλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, που αποτελεί τη βίβλο του κομουνιστικού κινήματος. 
1914 Α΄Παγκόσμιος πόλεμος : Με την επίθεση των Γερμανών στη Λιέγη-Liege- του Βελγίου, παραβιάζοντας την ουδετερότητα αυτής της χώρας, ξεκινάει η πρώτη μάχη του Α΄Παγκοσμίου πολέμου.
1962 Σαν σήμερα βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε, ηθοποιός, τραγουδίστρια και σύμβολο του σεξ. Η οικονόμος της την βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της, με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια «Nembutal» στο πλευρό της.  Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον και υπάρχουν διαφόρων
ειδών εκδοχές και σενάρια για την "αυτοκτονία" της, η οποία αμφισβητείται.
1973 Παλαιστίνιοι κομάντος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά αεροσκάφους της TWA που κατευθύνεται στο Τελ Αβίβ. Οι δράστες θεώρησαν, ότι στην πτήση θα υπήρχαν και Εβραίοι πολίτες και έτσι αποφάσισαν να επιτεθούν.Τρία άτομα χάνουν τη ζωή τους και 55 τραυματίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: