20 Οκτ 2018

Ιστορία

20 Οκτωβρίου
1854 Γεννιέται ο Αρθούρος Ρεμπώ, Γάλλος ποιητής, από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού, με σημαντική επίδραση στη μοντέρνα ποίηση. Χαρακτηρίστηκε από τον Αλμπέρ Καμύ, ως ο "ποιητής της εξέγερσης". 
1912 Α΄Βαλκανικός πόλεμος:Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει τα Γιαννιτσά, το Πλατύ και τη Σιάτιστα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
1932 Πεθαίνει ο Giovanni Battista Pirelli, ο Ιταλός επιχειρηματίας που ίδρυσε  την ομώνυμη εταιρεία. (Γενν. 1848)
1944 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:  Οι Γερμανοί εκκενώνουν την Καλαμπάκα και το Καστράκι και παράλληλα οι Βούλγαροι εγκαταλείπουν τη Μακεδονία.
1947 Η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών της Βουλής των Αντιπροσώπων αρχίζει το έργο της, με αντικείμενο την αποτροπή των κομμουνιστικών ιδεών στο Χόλιγουντ.
1968 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, ο Αμερικανός Ντικ Φόσμπερι κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος, εισάγοντας ένα νέο παλμό στο αγώνισμα, καθώς περνά τον πήχη με την πλάτη. 
1994 Πεθαίνει ο Burt Lancaster, διάσημος Αμερικανός ηθοποιός του Χόλιγουντ, βραβευμένος με Όσκαρ α΄ανδρικού ρόλου το 1960.
2011 Φονεύεται κατά τη διάρκεια της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς, από τους αντάρτες, ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
2018 Παρελήφθη μέσα σε ευχάριστο κλίμα, λόγω της ψήφισης της Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη Βουλή των Σκοπίων, το Υπουργείο Εξωτερικών, από τον κ. Ν. Κοτζιά στον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: