15 Νοε 2022

Ιστορία

  15 Νοεμβρίου

1891
 Γεννιέται ο Erwin Rommel, Γερμανός στρατάρχης, γνωστός και ως "η αλεπού της ερήμου".
1920 Πραγματοποιείται στη Γενεύη η πρώτη συνέλευση της Κοινωνίας των Εθνών.
1922 Πεθαίνει ο Δημήτρης Γούναρης, πολιτικός, ο οποίος εκτελέστηκε στο Γουδή, ως ένας από τους υπευθύνους της Μικρασιατικής καταστροφής.
1922 Πεθαίνει επίσης ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, πολιτικός, έχοντας διατελέσει και Πρωθυπουργός, με εκτέλεση στο Γουδή, ως υπεύθυνο επίσης για την Μικρασιατική καταστροφή.
1922 Πεθαίνει ο Νικόλαος Στράτος, διατελέσας και Πρωθυπουργός, με εκτέλεση στο Γουδή.
1922 Πεθαίνει ο Γεώργιος Μπαλτατζής, διπλωμάτης, με εκτέλεση στο Γουδή, η δε τελευταία του θέση ήταν αυτή του Υπουργού Εξωτερικών.
1922 Πεθαίνει με εκτέλεση στο Γουδή, ο Γεώργιος Χατζηανέστης, αρχιστράτηγος και Διοικητής της στρατιάς της Μικρής Ασίας.
1922 Πεθαίνει εκτελούμενος επίσης στο Γουδή ο Νικόλαος Θεοτόκης, διπλωμάτης και βουλευτής. Όλοι οι εκτελεσθέντες καταδικάστηκαν στη γνωστή ως "η Δίκη των έξι". Αφιέρωμα στην υπόθεση από την "Μηχανή του χρόνου".
1943 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος : εκδίδει διαταγή ο Heinrich Himmler, αξιωματούχος ναζί, ότι οι τσιγγάνοι, τοποθετούνται στο ίδιο επίπεδο με τους Εβραίους και οδηγούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
1988 Το Εθνικό Παλαιστινιακό Συνέδριο διακηρύσσει  την ανεξαρτησία του Κράτους της Παλαιστίνης.
2016 Επίσημη επίσκεψη του 44ου Προέδρου των Η.Π.Α, Barack Obama στην Αθήνα, προκειμένου να προωθήσει θέματα χρέους, προσφυγικό αλλά και συμβολισμούς ως προς τα δημοκρατικά ιδεώδη στη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου, αμέσως μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα.
2018 Η υπογραφή στην απόφαση της Βρεττανής Πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το BREXIT, επισείει έντονες αντιδράσεις και παραιτήσεις υπουργών, με ζητούμενο την απομάκρυνσή της από το αξίωμα και πιθανή ακύρωση της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: