24 Νοε 2022

Ιστορία

  24 Νοεμβρίου

1845 
Ξεκινά τη λειτουργία του το «Ναυτικόν Σχολείον», μετέπειτα Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, επί της κορβέτας «Λουδοβίκος», με Βασιλικό Διάταγμα κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού επί των Ναυτικών, Κωνσταντίνου Κανάρη του πυρπολητή.
1859 Ο Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος Κάρολος Δαρβίνος, δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του : Η καταγωγή των ειδών. Αποτελεί θεμελιώδες έργο για την επιστήμη της εξελικτικής βιολογίας και αμφιλεγόμενο κατά μέρος περισσότερο από την Εκκλησία της Αγγλίας, εκείνη την εποχή.
1939 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος και η Γκεστάπο εκτελεί στην Τσεχοσλοβακία 120 μαθητές, που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.
1963 Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του J.F.Kennedy, o Lee Harvey Oswald, 24 ετών, δολοφονείται μετά από δύο ημέρες, κατά τη μεταφορά του από κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη φυλακή. Ο Oswald ήταν ανάμεσα σε πολλούς αστυνομικούς, ρεπόρτερς και κινηματογραφικά συνεργεία, όταν ο Jack Ruby, ιδιοκτήτης nightclub, τον πυροβόλησε στο στομάχι. Ο Oswald μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Parkland, στο ίδιο που είχε ξεψυχήσει ο Kennedy 2 ημέρες νωρίτερα και πέθανε σχεδόν κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο.
Jack Ruby καταδικάστηκε και πέθανε στη φυλακή το 1967.
1991 Ο "γίγαντας της rock" Freddie Mercury πεθαίνει από HIV σε ηλικία 45 ετών, μια μόλις ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός στον ιό αυτό. Ο lead singer του rock συγκροτήματος QUEEN, πέθανε ήσυχα στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο, από βρογχοπνευμονία, ως συνέπεια του AIDS, όπως δημοσίευσε ο εκδότης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: