28 Μαΐ 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο ρατσισμός του

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για όσους μπορούν να δουν λίγο μακρύτερα, ποτέ δεν θα προχωρούσε. Γιατί? Επειδή είναι ολοφάνερο ότι η Ν.Δ δεν θέλει να συγκρουστεί με τη Χρυσή Αυγή και αυτό είναι δεδομένο ακόμα και για τους αδαείς.

Επί ηγεσίας Σαμαρά η Ν.Δ μπήκε βαθύτερα στα δεξιά χαρακτηριστικά της, αγγίζοντας την άκρη του σώματός της. Μην ξεγελιέστε : η Χρυσή Αυγή είναι συγγενής εξ΄αίματος με την Ν.Δ, κάτι βέβαια που προυπήρχε, αλλά που ενεργοποιήθηκε με την δεξιά, ασχέτως συγκυριών, πολιτική του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα ενεργοποιήθηκε ιστορικά, με την συμμετοχή δύο κομμάτων-του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ΔΗΜΑΡ-τρίζοντας τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου και μηδενίζοντας τους αγώνες των νεαρών τότε αριστερών, που δεν φανταζόντουσαν ποτέ τον Κουβέλη να συγκυβερνά με την συντηρητικότερη δεξιά παράταξη από το 1974 και μετά. Η εξουσία είναι πιο γλυκιά και από το μέλι.
Όταν ψηφιζόταν ο Σαμαράς, αρχηγός της Ν.Δ το 2009, οι περισσότεροι γνώριζαν την πολύ συντηρητική πολιτική που θα ακολουθούσε, είτε βρισκόταν η Ελλάδα σε κρίση είτε όχι. Οι καταβολές και η ταυτότητα του κάθε αρχηγού, πάντοτε αφήνουν το σημάδι τους στο οποιοδήποτε κόμμα & αυτό ακριβώς καταδεικνύουν οι καταβολές του Σαμαρά, την ταυτότητά του. Απ΄ότι δείχνουν τα πολιτικά πράγματα, μάλλον το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο, που διηγείται κάποιος και μετά δεν το θυμάται. Ιστορικά και μόνο, θα αναφέρεται ως ένα κομβικό σημείο στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα και στο μέλλον "κάποια Ρεπούση" ίσως θα εμφανιστεί, να αλλοιώνει την ιστορία και να αποπροσανατολίζει τους μαθητές των σχολείων. 

Σας παραπέμπουμε στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, προκειμένου να διαβάσετε μόνοι σας τον ορισμό, τα χαρακτηριστικά της έννοιας "ακροδεξιά" και μάλιστα από τα πρώτα που αναφέρονται ως χαρακτηριστικά της, είναι αυτό του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: