28 Μαΐ 2013

Ιστορία

28 Μαίου
585 π.Χ Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά  στον κόσμο, την ηλιακή έκλειψη.
1754 O G. Washington, ως νέος στρατιωτικός εκ μέρους των Βρετανικών δυνάμεων, ηγείται της επίθεσης εναντίον των Γαλλικών δυνάμεων, στην πρώτη του μάχη στην τοποθεσία Jumonville Glen. Αυτή η μάχη στην οποία μετείχε ο μετέπειτα Πρόεδρος των Η.Π.Α, ήταν η αρχή ενός πολέμου, του Γαλλικού και του Ινδικού, ανάμεσα στις Αγγλικές και στις Αμερικανικές δυνάμεις, ο οποίος τελείωσε το 1763 με την συμφωνία του Παρισιού.

1908 Γεννιέται ο Ian Fleming, Άγγλος συγγραφέας, γνωστός κυρίως από την συγγραφή του θρυλικού πράκτορα 007, Τζέιμς Μποντ.
1925 Γεννιέται ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, Τούρκος πολιτικός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Επί Πρωθυπουργίας του οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο.
1937 Πεθαίνει ο Άλφρεντ Άντλερ, Αυστριακός ψυχολόγος και ένας από τους συνιδρυτές, μαζί με τον Φρόυντ του ψυχαναλυτικού κινήματος. Γνωστός ως ο ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας.
1937 Ιδρύεται η γνωστή Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, αρχικά σχεδιασμένης από μια οργάνωση ναζί, ως το αυτοκίνητο του λαού.
1941 Κατά τη μάχη της Κρήτης, στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Σούδας Χανίων, κατά τις νυκτερινές ώρες.
1961 Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία, η οργάνωση που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. Έδρα της οργάνωσης είναι το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: