12 Ιουν 2013

Μια χούντα αλλοιώτικη από τις άλλες

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν"
Όλα τα Διεθνή Μέσα συμπαραστέκονται στην αυταρχική, αντισυνταγματική, εκτός θεσμών, χουντική απόφαση του Πρωθυπουργού, για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU ή UER) ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να ακυρώσει την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ. Το περίεργο δε, σε όλα αυτά, είναι ότι το Πρωθυπουργικό γραφείο διαρρέει ότι οι ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ, γνώριζαν για το έγκλημα, αλλά σιωπούσαν. Ετεροχρονισμένη αντίδραση για την τιμή των όπλων?

Ο πρόεδρος της UER και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να "ασκήσει όλη του την επιρροή, για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση", αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER. "Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών", υπογραμμίζει η UER.
Ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς-προσωπικά ο ίδιος-βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί, ακολουθώντας μια επιβεβαιωμένη πια συντηρητική πολιτική, με ολοένα ακραίες εκφάνσεις, πιστοποιώντας την ταυτότητα και τις καταβολές του. Ποτέ ο Πρωθυπουργός δεν "χώνεψε" τους κεντροαριστερούς", πολύ περισσότερο δε τους αριστερούς, μάλιστα δεν συμφωνούσε πάντα ακόμα και με τους δεξιούς.
Πρόκειται για έναν "ακροδεξιό" Πρωθυπουργό, κάτι που είχαμε επισημάνει σε πρόσφατη ανάρτησή μας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι έρχεται κοντά με την Χρυσή Αυγή. Επιβεβαιωθήκαμε, δυστυχώς, απόδειξη δε, της σύμπλευσης αυτής, είναι ότι η Χρυσή Αυγή-ως μόνο κόμμα-συμφώνησε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο παροπλισμός μιας Δημόσιας Τηλεόρασης, σε όποια χώρα κι αν γίνεται, είναι το πρώτο βήμα κάθε χουντικού καθεστώτος. Επειδή το 1967 έχει παρέλθει και οι καταστάσεις έχουν εκμοντερνισθεί, τα τανκς ας περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: