12 Ιουν 2013

Ιστορία

12 Ιουνίου
1798 Πεθαίνει ο Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Ελληνικού διαφωτισμού.
1913 Γεννιέται ο μεγάλος ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος.
1923 Ο "μάγος" Χάρυ Χουντίνι, σε ένα εντυπωσιακό νούμερο απελευθερώνεται από τον σφιχτό μανδύα, ενόσω, ήταν κρεμασμένος ανάποδα 12 μέτρα πάνω από τη γη.
1929 Γεννιέται η Anna Frank, μια Εβραιοπούλα, η οποία έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της.
1945 KKE: O Ριζοσπάστης ανακοινώνει την πρώτη καταδίκη του Άρη Βελουχιώτη και τον διαγράφει από το κόμμα.
1962 Δραπετεύουν τρεις κρατούμενοι από τη φυλακή του Αλκατράζ, η μοναδική στην ιστορία της φυλακής, επιτυχημένη δραπέτευση. Οι βαρυποινίτες ποτέ δεν βρέθηκαν, παρόλες τις προσπάθειες επί σειρά ετών και ως εκ τούτου υπάρχουν διάφορες ιστορίες για τον τρόπο που κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί του Alcatraz, το οποίο φημιζόταν για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ασφαλείας του. 
1964 Ο ηγέτης των μαύρων, σύμβολο των αγώνων, ενάντια στο απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, Nelson Mandela, φυλακίζεται σε ισόβια κάθειρξη για σαμποτάζ, το οποίο παραδέχθηκε. Έμεινε για 27 χρόνια στη φυλακή, στο Robben Island prison, έξω από την πόλη του Κέιπ Τάουν, δουλεύοντας σε σκληρή καταναγκαστική εργασία.
1994 H Nicole Brown Simpson, γυναίκα του O.J. Simpson, διάσημου παίκτη του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, δολοφονείται άγρια μαζί με τον φίλο της Ron Goldman, έξω από το σπίτι της στο Brentwood της California. Ο κύριος ύποπτος O. J. Simpson δραπετεύει & απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει, διαπραγματεύεται με την αστυνομία. Η δίκη είναι μία από τις πιο δημοσιευμένες σε κάθε μέσο, του αιώνα. Παρόλα τα αδιάσειστα στοιχεία που βρέιηκαν στον τόπο του εγκλήματος, όπως μαλλιά, τρίχες, αποτυπώματα από τα ματωμένα παπούτσια του αθλητή και τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί, εκείνος αρνήθηκε την κατηγορία.
2002 Πεθαίνει ο Ιωάννης Γεωργακάς, επιχειρηματίας, ιδρυτής του Μινιόν, του πρώτου πολυκαταστήματος στην Ελλάδα.
2003 Πεθαίνει ο βραβευμένος Αμερικανός ηθοποιός Gregory Peck.

Δεν υπάρχουν σχόλια: