4 Ιουλ 2013

Μέσα σε 4 ημέρες η Αίγυπτος έριξε τη κυβέρνηση

Μέσα σε λίγες ημέρες οι επαναστάτες στην Αίγυπτο έριξαν την κυβέρνηση του Μursi, με τη βοήθεια του στρατού. Το δυναμικό κίνημα των Σαλαφιστών έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν οι Ισλαμιστές τους δρόμους.
Όμως ο νέος Πρόεδρος Mansour στέλνει μήνυμα ενότητας στο λαό της χώρας του.

Ποιοί είναι οι Σαλαφιστές
Οι Σαλαφιστές είναι κίνημα υπερσυντηρητικών σουνιτών Μουσουλμάνων, οι οποίοι θέλουν να διαμορφώσουν τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις του 7ου αιώνα. Το όνομά τους προέρχεται από τη λέξη "σαλάφ", που σημαίνει πρόγονος, γιατί προσπαθούν να ακολουθήσουν αυτά που τους δίδαξαν οι πρόγονοί τους.

Η δραματική έξοδος του Προέδρου Mohamed Mursi, έγινε δεκτή με χαρά από εκατομμύρια Αιγυπτίους στους δρόμους του Καίρου και σε άλλες πόλεις, αν και πολλοί Αιγύπτιοι εναντιώνονται με την επέμβαση του Στρατού.
Adli Mansour, ο νέος προσωρινός Πρόεδρος της Αιγύπτου
Ο νέος προσωρινός ηγέτης Adli Mansour-Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αιγύπτου-χρησιμοποίησε ένα κλαδί ελιάς κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, δίνοντας έτσι το στίγμα, ότι όλες οι ομάδες πρέπει να είναι ενωμένες και αδελφωμένες. Κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση του έθνους, τονίζοντας ότι κανείς δεν είναι αποκλεισμένος.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, που σφράγισε τη μοίρα του Mursi, είχε τις ρίζες της σε μια φιλελεύθερη αντιπολίτευση, που έχασε τις εκλογές προς τους Ισλαμιστές. Όμως η οργή του λαού ξεχείλισε από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την οικονομία και για τη συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων.
Πηγή Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: