4 Ιουλ 2013

Spiegel : Η Νότια Ευρώπη κόλλησε στη κρίση

Σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel, έχοντας ως πρωτοσέλιδο την διπλανή φωτογραφία με την Ε.Ρ.Τ, αναφέρει στον τίτλο, ότι οι χώρες του νότου κόλλησαν στην κρίση.

Αν και ίσως έχει γίνει μικρή πρόοδος, εντούτοις αναρωτιέται το Spiegel, μήπως πρέπει οι Ευρωπαίοι επιτέλους να αλλάξουν στρατηγική. Στην ουσία βέβαια υπονοεί, ότι με τόσα ανάλγητα μέτρα, θα έπρεπε να είχε υπάρξει μια οφθαλμοφανής βελτίωση εδώ και πολύ χρόνο. Αντίθετα κάθε φορά που έρχεται η Τρόικα στην Αθήνα για τα προβλεπόμενα, φοβούνται όλοι νέα μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει βήμα ή γιατί να θυσιαζόμαστε χωρίς λόγο? Τι συμβαίνει πραγματικά?

Που πήγαν τα λεφτά μας από τις περικοπές, που πήγαν τα λεφτά μας από την αύξηση των φόρων, των χαρατσιών, την τραγική μείωση των συντάξεων, το κέρδος από την ελαστικοποίηση/ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων? Δεν μπορεί πια να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση ενεργεί για το καλό μας.

Προς το καλό των Γερμανών-που κι αυτοί έχουν εννοήσει πια ότι εξαντλήθηκαν οι αντοχές των Ελλήνων-κατευθύνονται τελικά οι πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: