10 Ιουλ 2013

Ιστορία

Αυτοκράτορας Αδριανός
10 Ιουλίου
138 Πεθαίνει ο Αδριανός, Ρωμαίος αυτοκράτορας. Η Πύλη του Αδριανού, ήταν έργο τιμητικό επί των ημερών του και γενικότερα ήταν προστάτης των γραμμάτων και των τεχνών. Θεωρούνταν ένας από τους καλούς αυτοκράτορες με θετική απήχηση.
1509 Γεννιέται ο Ιωάννης Καλβίνος, θεολόγος, μεταρρυθμιστής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και εξέχουσα μορφή στη Δυτική θεολογία.

1871 Γεννιέται ο Μαρσέλ Προυστ, Γάλλος συγγραφέας, κριτικός και ένας από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ου αιώνα. (Θαν. 1922)
1943-Η απόβαση στη Σικελία των Συμμαχικών δυνάμεων
1888 Γεννιέται ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, τα έργα του οποίου διακρίνονται από το ρεύμα του υπερρεαλισμού.
1940 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Ξεκινά η μάχη της Αγγλίας, η οποία είναι μια σειρά βομβαρδισμών των Γερμανικών δυνάμεων και θα διαρκέσει τελικά 3,5 μήνες-The Battle of Britain-
1943 Οι συμμαχικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, αποβιβάζονται στο νησί της Σικελίας-Sicily. Τις συμμαχικές δυνάμεις αποτελούν οι Αγγλία, Αμερική, Καναδάς και οι Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές ήταν οι πρώτοι που προσγειώθηκαν στις 9.10 μ.μ. βράδυ, κάτω από την εντολή του John Cerny. Κατευθύνθηκαν νότια και δυτικά και μέσα σε 3 ημέρες έλεγχαν μεγάλο μέρος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: