17 Ιουλ 2013

Ιστορία

17 Ιουλίου
1790 Πεθαίνει ο Adam Smith, Σκωτσέζος οικονομολόγος, φιλόσοφος και ιδρυτής της Σχολής της κλασσικής οικονομίας.
1894 Γεννιέται ο Ζωρζ Λεμαίτρ, Βέλγος ιερέας, αστρονόμος και φυσικός, ο πρώτος που εισηγήθηκε και ανέπτυξε την θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, αυτό που αργότερα ονομάστηκε Bing Bang.

1912 Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τους λίγους Τούρκους που απέμειναν στο νησί και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν πολιτείαν.
1912 Πεθαίνει στο Παρίσι ο Ζυλ Πουανκαρέ, Γάλλος κορυφαίος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος, ο οποίος διέπρεψε σε όλα τα επιστημονικά πεδία με τα οποία είχε ασχοληθεί.
Υπατίεφ-το κελλάρι της δολοφονίας των Ρομανώφ
1918 Εκτελείται εν ψυχρώ, μετά από διαταγή του Κόμματος των Μπολσεβίκων, η βασιλική οικογένεια του τελευταίου τσάρου Νικολάου Β΄της Ρωσίας. Η εκτέλεση γίνεται στην οικία Υπατίεφ στο Αικατερίνενμπουργκ και με την εκτέλεση αυτή επήλθε και το τέλος της δυναστείας των Ρομανώφ. Αργότερα θα αγιοποιηθούν, ως Αγία Τσαρική οικογένεια
1945 Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
1976 Ανοίγει η αυλαία των 21ων Ολυμπιακών αγώνων στο Μόντρεαλ του Καναδά, με το μπουκοτάζ -boycott Olympics- 25 Αφρικανικών χωρών. Διαμαρτυρήθηκαν λόγω των σχέσεων της Νέας Ζηλανδίας με τη Νότιο Αφρική, η τελευταία δε, είχε αποκλειστεί από το 1964, επειδή αρνιόταν να καταδικάσει το άπαρτχάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: