10 Σεπ 2013

Ρωσία-Η.Π.Α : 1-0

Η πρόταση της Ρωσίας-Lavrov, για έλεγχο των χημικών της Συρίας και την καταστροφή τους, φέρνει προ των ευθυνών της την πολιτική και τη διπλωματία Obama. Με κίνηση ματ-είναι γνωστές οι επιδόσεις των Ρώσων στο σκάκι-η πρόταση δείχνει δελεαστική και ταυτόχρονα στα πλαίσια της διεθνούς ειρήνης.

Όπως είχαμε γράψει χθες στην ανάρτηση με τίτλο "Χαμένος στη μετάφραση ο Obama", το έγκυρο Ρωσικό site RT, επιβεβαίωσε πλήρως τα γραφόμενά μας, για συγκατάβαση εκ μέρους της Δαμασκού και του Σύριου Προέδρου Άσαντ, της πρότασης-λύσης του προβλήματος.
Οι συνεχείς συνεντεύξεις Obama, δείχνουν την αγωνία του Προέδρου να εκμαιεύσει το ΝΑΙ του Κογκρέσου για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, παρόλες τις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται για να βρεθεί λύση, κάτι που από χθες φάνηκε ότι είναι εφικτό. Ποιοι, λοιπόν, πραγματικοί λόγοι κρύβονται πίσω από την επιμονή του Obama για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και μάλλον δείχνει πανικό με τον υπερβάλλοντα ζήλο του? Η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών δεν επιθυμεί την επέμβαση, χθεσινή δε δήλωση της Καγκελλαρίου Μέρκελ, αποφαίνεται πως η πρόταση Lavrov δείχνει ενδιαφέρουσα.

Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του Νομπελίστα για την ειρήνη, Αμερικανού Προέδρου Obama? Να σώσει το κύρος της Αμερικανικής πολιτικής? Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σωθεί, εξάλλου το παιχνίδι παίζεται ακόμα, όπως λέει και το τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: