7 Δεκ 2013

Χωρίς δέντρο...μόνο με στολίδια

Σίγουρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε να στολίσουμε τις γιορτινές ημέρες. Όμως δεν αρκούμαστε μόνο στο δέντρο ή κάποιοι θα ήθελαν να στολίσουν μόνο το σπίτι & διάφορες γωνιές του γιορτινά. Όλες οι επιθυμίες είναι κατανοητές και εμείς σας παρουσιάζουμε ιδέες & λύσεις.

Τι πιο απλό ! Ένα μεγάλο ποτήρι, κάπου όλοι έχουμε και το οποίο γεμίζουμε με διάφορα χρώματα από μπάλες. Το τοποθετούμε σε μικρό η μεγάλο τραπέζι, σε θέση που να μπορεί να το δει ο επισκέπτης και να το θαυμάσει.

Η όμορφη αυτή εικόνα δεν κοστίζει, αρκεί να δουλέψει το γούστο και η φαντασία μας. 
Για παράδειγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποτήρια του λικέρ (τα μεγάλα), παγωτού κ.ά.

Μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες, σε ό τι χρώμα σας αρέσει, ορισμένες ακόμα και σε διαφορετικό πρωτότυπο σχήμα.
Περνάτε μέσα από το πιαστράκι μακριά κορδέλλα, μεσαίου έως φαρδύ μεγέθους και τα κρεμάτε στη σειρά σε παράθυρα, ακόμα και μπροστά από έναν καθρέφτη. Στερεώνονται στη κορυφή των παραθύρων με πινέζες. Μια παραλλαγή, άλλωστε είναι θέμα προσωπικού γούστου, θα ήταν να υπάρχουν 2 χρώματα από μπάλες, παράδειγμα ασημένιο-κόκκινο, με αντίθετο χρώμα κορδέλας.


Όπως στη φωτογραφία μια φρουτιέρα δίνει τη λύση, απλά διακοσμώντας την γύρω-γύρω και βάζοντας μια τεράστια μπάλα εντυπωσιακή στο κέντρο.
Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κόκκινο κερί.

Είναι θέμα δικής σας επιλογής και τι πραγματικά σας αρέσει.



Kρεμάστε καμπάνες χριστουγεννιάτικες και κουκουνάρια σε σημεία που δεν έχετε στολίσει, πάνω σε ένα καθρέφτη, σε εσωτερικές πόρτες. ακόμα και σε μια γιρλάντα μπορείτε να τα τοποθετήσετε.

Είναι πάντα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, που δίνουν χρώμα και την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.







Μη ξεχνάμε τις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες.

Στη φωτογραφία έχουν τοποθετηθεί διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών πάνω από το τζάκι και από μόνες τους φτιάχνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σε διαφορετική περίπτωση, τοποθετείτε τη γνωστή πράσινη ή άλλου χρώματος γιρλάντα και βάζετε μια ή δύο κάλτσες, για να μη φορτώνεται η εικόνα. Εξάλλου ήδη μια γιρλάντα από μόνη της είναι αρκετά πλούσια.






Η εικόνα είναι πανέμορφη από μόνη της και δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί.
Γλαστράκια, μέσα βάζετε ομοιόμορφα κόκκινα κεριά, περίπου στο πάχος που δείχνει και χωράνε. Γύρω-γύρω από τα κεριά, βάζετε τα μικρά διακοσμητικά που παντού πουλάνε.
Ο δίσκος δεν μπορεί να είναι ίδιος. Βάζουμε ό τι μας βρίσκεται στο σπίτι, ακόμα κι ένα καφάσι ξύλινο και τον διακοσμούμε στα κενά σημεία με μπαλίτσες.
Ποιος θα αντισταθεί σε μια τέτοια όμορφη, πρωτότυπη αλλά και ανέξοδη εμφάνιση ?


T i p s
Δεν ξεχνάμε κορδέλες, ειδικά τις κλασσικές καρώ, κεράκια, κουκουνάρια, μπάλες και διακοσμητικά, μέσα στα οποία τοποθετούμε τα κεριά. Διαλέγουμε το μέγεθος που μας εξυπηρετεί και ταιριάζει στο χώρο μας.
Δεν ξεχνάμε επίσης στην εξωτερική πόρτα να βάλουμε στεφάνι ή κάποιο άλλο στολισμό, ίσως μια κόκκινη γιρλάντα.
Ένα ακόμα tip που πρόσεξα για διακόσμηση, είναι ένα πατάκι μικρό που σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, με ωραία χρώματα, που τοποθετείται και μέσα στο σπίτι πριν από την είσοδο στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο ή στο καθιστικό, είναι πραγματικά εύχρηστο. Για όλα τα υπόλοιπα, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Εμείς απλά, σας δώσαμε μερικές ιδέες. Στο video που ακολουθεί, θα βρείτε ιδέες με φαναράκια για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Καλά Χριστούγεννα από τη mini.press

Δεν υπάρχουν σχόλια: