17 Απρ 2014

Σοκαριστικές εικόνες από τη βύθιση του πλοίου στη Νότια Κορέα

Συγκλονίζουν τα μηνύματα των θυμάτων του πλοίου που βυθίστηκε στη Νότια Κορέα. Τα περισσότερα εκ των θυμάτων είναι μαθητές του Λυκείου και ο πλοίαρχος επίσης διασώθηκε. Ήδη η περισυλλογή συνεχίζεται. Οι εικόνες από την τελευταία στιγμή περισυλλογής των ζώντων επιβατών, που δημοσίευσε το CNN είναι συγκλονιστικές. 


Υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν τα σωστικά συνεργεία να εντοπίσουν επιζώντες στο πλοίο που βυθίστηκε την Τετάρτη στα παγωμένα νερά ανοιχτά της Νότιας Κορέας, καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι, ενώ 6 είναι οι νεκροί και αγνοούνται 290 ακόμα επιβάτες του πλοίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαθητές Λυκείου. Οι επιβάτες που διασώθηκαν αναφέρουν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση

Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες, κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα. Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είναι πιθανό να προσέκρουσε σε ύφαλο. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη τους, ενώ η οργή τους αυξάνεται.

Ένας από τους διασωθέντες, ο Κιμ Σουνγκ Μουκ διηγήθηκε στην νοτιοκορεατική τηλεόραση ότι είδε μία ομάδα 30 ανθρώπων που ήταν παγιδευμένοι σε αίθουσα του τετάρτου ορόφου. «Δεν μπορούσα να φτάσω σε αυτήν την αίθουσα διότι το πλοίο είχε γείρει. Δεν μπορούσα να πιαστώ από πουθενά», ανέφερε. «Έπρεπε να πιαστούν από τον σωλήνα και να σκαρφαλώσουν στο δάπεδο που είχε γείρει τελείως. Υπήρχαν τόσα παιδιά στο διάδρομο ...και αυτό το νερό ...δεν μπόρεσα να τούς σώσω όλους», διηγήθηκε με λυγμούς.

Συγκλονιστικά είναι τα μηνύματα των παιδιών προς τους γονείς τους πριν βυθιστεί το πλοίο: "Μας λένε να περιμένουμε και να μην κινούμαστε, μαμά. Βλέπω ένα ελικόπτερο", λέει μία μητέρα. "Μπαμπά, το πλοίο βυθίζεται. Είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, φοράω σωσίβιο. Τι πρέπει να κάνω;", είπε κλαίγοντας στο τηλέφωνο ο Κιμ Μπουμ-Σου. "Θέλω να ξαναβρεθούμε ζωντανοί", έλεγε ένα αγόρι στον πατέρα του όταν κόπηκε η σύνδεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: