30 Σεπ 2014

Ιστορία

30 Σεπτεμβρίου
1791 Στο προάστιο Βάιντεν της Βιέννης, κάνει πρεμιέρα  το εξαίσιο λυρικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, "ο Μαγικός Αυλός". Το έργο γράφτηκε όταν η υγεία του Μότσαρτ ήταν ήδη κλονισμένη και ο ίδιος βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
1826 Ελληνική Επανάσταση : Σκοτώνεται ο Γιάννης Γκούρας, οπλαρχηγός της Στερεάς Ελλάδος, από το βόλι Τούρκων, στην Ακρόπολη. 
1876 Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την κυβέρνηση του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.
1898 Γεννιέται ο Ορέστης Μακρής, ταλαντούχος, σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως τενόρος της Ελληνικής οπερέτας.

1955 Ο σταρ-ηθοποιός και θρύλος του Χόλλυγουντ, James Dean, σκοτώνεται σε τροχαίο, όταν το σπορ αυτοκίνητο που οδηγούσε, Porsche 550 Spyder, συγκρούεται μετωπικά με άλλο όχημα. Ήταν μόλις 24 ετών, στο απόγειο της καριέρας του και θεωρούνταν ιδιαίτερα ταλαντούχος ηθοποιός.
1985 Πεθαίνει ο Charles Richter, Γερμανός γεωφυσικός, που ανακάλυψε την κλίμακα μέτρησης της έντασης των σεισμών η οποία φέρει το όνομά του. Την κλίμακα μέτρησης την ανακάλυψε το 1935, ενόσω εργαζόταν στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: