14 Ιαν 2015

Χόντος : Η κρίση έφερε διχόνοια

Η πάλαι ποτέ ενωμένη φαμίλια, φαίνεται πιο διχασμένη από ποτέ, εξαιτίας της γκρίνιας που έφερε η κρίση, λόγω της πτώσης της αγοράς των καλλυντικών. Ο Όμιλος Hondos Center, ο πιο αναγνωρίσιμος ίσως στα προιόντα προσωπικής φροντίδας, εμφανίζει απώλειες σε σχέση με την αγορά (παρουσιάζει πτώση τζίρου της τάξης του 20%), διάγοντας κι αυτός με τη σειρά του δύσκολες στιγμές.

Δεν είναι τυχαίες οι πληροφορίες, που αναφέρουν πως η ως τώρα άριστη σχέση της οικογένειας Χόντου με τις τράπεζες, παρουσίασε για πρώτη φορά προβλήματα, τα οποία οφείλονται κυρίως στην ασυνεννοησία των μελών της, αλλά και στην ευρύτερα κακή εικόνα της αγοράς.

Γιώργος Χόντος
Αν και η αλυσίδα εκφράζει αισιοδοξία, η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση που ένας από τους πέντε αδελφούς "πέσει", πολύ δύσκολα οι υπόλοιποι τέσσερις θα καταφέρουν να μην ακολουθήσουν. Κι αυτό διότι, είτε το θέλουν κάποια αδέλφια της δυναστείας είτε όχι, ενδεχόμενο λουκέτο σε καταστήματα με το όνομα της επιχείρησης, θα σημάνει συνολικό καταποντισμό.
Για την οικογένεια Χόντου, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά. Μάλιστα, όποτε γράφτηκε κάτι, τα πέντε αδέλφια απάντησαν είτε με διάψευση είτε με...εξώδικα! Τα πέντε αδέλφια-Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης-αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους, όπως ο κ. Στέφανος Κωστούλας που τρέχει τα πολυκαταστήματα του κέντρου, δεν αγαπούν τη δημοσιότητα.
Η οικογένεια έλκει την καταγωγή της από τα Άγραφα της Ευρυτανίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967. Στη δεκαετία του ΄90, οι ρυθμοί ανάπτυξης του κλάδου, ενισχύθηκαν σημαντικά.

Η δομή του Ομίλου δεν είναι συνηθισμένη, καθώς υπάρχουν ξεχωριστές ιδιοκτησίες και εξ αυτού του λόγου, είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί ενιαία εικόνα για τις επιδόσεις του Ομίλου.
Ρεπορτάζ Δημήτρης Μαρκόπουλος
Πηγή Weekend XPress

Δεν υπάρχουν σχόλια: