18 Ιουλ 2015

Ιστορία

Caravaggio:Ο Δαυίδ με το κεφάλι του Γολιάθ
1606/1607
18 Ιουλίου
588 π.Χ. Ο Ναβουχοδονόσωρ Β΄, βασιλιάς της Βαβυλώνας, καταστρέφει την Ιερουσαλήμ μετά από 2 μήνες πολιορκίας.
64 Μεγάλη φωτιά καταστρέφει τη Ρώμη, με υπαίτιο τον αυτοκράτορα Νέρωνα, ο οποίος όμως κατηγορεί τους χριστιανούς γι΄αυτό και ξεκινά τους διωγμούς τους.
1610 Πεθαίνει ο σπουδαίος Ιταλός ζωγράφος CaravaggioΤο έργο του ανήκει στα τέλη της Αναγέννησης, ως προς τις επιρροές και καθαρότερα ως προς την εποχή του μπαρόκ. Σπουδαίες ήταν οι προσωπογραφίες του, κατά τα πρώτα του χρόνια καθώς επίσης και η ζωγραφική του με θρησκευτικό περιεχόμενο. Πολλά έργα του, εκτός κυρίως από την Ιταλία, την Μαδρίτη και άλλες πόλεις, βρίσκονται και στη Μάλτα που έζησε ο ίδιος.
1811 Γεννιέται ο Ουίλιαμ Θάκερυ, Άγγλος συγγραφέας.
1817 Πεθαίνει η Jane Austen, Αγγλίδα συγγραφέας, γνωστών μυθιστορημάτων όπως "Περηφάνια και προκατάληψη", "Εmma", τα οποία έγιναν ταινίες. Είναι μία από τις σημαντικότερες συγγραφικές παρουσίες στην Αγγλική Λογοτεχνία. 
1870 Το Συμβούλιο του Βατικανού κηρύσσει το δόγμα περί του αλάθητου του Πάπα, σε θέματα αρχών και πίστης.
1918 Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ηγέτης της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.
1925 Σαν σήμερα κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος του μοναδικού βιβλίου που συνέγραψε ο Αδόλφος Χίτλερ, "ο Αγών μου". Στις 500 σελίδες του ο Χίτλερ προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως ιδεολόγο ηγέτη.
1989 Πεθαίνει η Μαρίκα Νέζερ, ηθοποιός του παλαιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου, Βαυαρικής καταγωγής. (Γενν. 1906, Κωνσταντινούπολη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: