8 Ιουλ 2015

Ιστορία

8 Ιουλίου
1497 Ξεκινά ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο Ντε Γκάμα το ταξίδι του, με σκοπό να φτάσει την Ινδία.
1831 Γεννιέται ο  Αμερικανός John Stith Pemberton, χημικός, φαρμακοποιός και ο εφευρέτης της Coca-Cola. Ο ίδιος το παρασκεύασε ως σιρόπι, για λογ/σμό της εταιρίας και το διένειμε για 5 cents το ποτήρι, κάτι σαν δροσιστική σόδα.
1838 Γεννιέται ο Γερμανός Φερδινάνδος Graf φον Ζέπελιν, μηχανικός και γνωστός από την εφεύρεση του ομώνυμου αερόστατου Ζeppelin.
1851 Γεννιέται ο Άγγλος αρχαιολόγος ο sir Άρθουρ Έβανς, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ανάκτορο της Κνωσού, στη Κρήτη & έφερε στο φως τον Μινωικό πολιτισμό, ορμώμενος από το ενδιαφέρον του, να αποκρυπτογραφήσει δύο άγνωστες γραφές, που εμφανίζονταν σε σφραγίδες. Τα ευρήματά του στη Κνωσό, άρχισαν να έρχονται στο φως γύρω στο 1903, ενώ οι ανασκαφές είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα. 
1889 Η διάσημη εφημερίδα Wall Street Journal, ξεκινάει τις δημοσιεύσεις της.
1958 Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Kevin Bacon.
1967 Πεθαίνει η Αγγλίδα ηθοποιός Βίβιαν Λι, βραβευμένη με δύο Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου, για τις ταινίες Όσα παίρνει ο άνεμος και Λεωφορείον ο πόθος. (Γενν. 1913)
2003 Πεθαίνουν οι σιαμαίες δίδυμες Bijani από το Ιράν, σε μια δύσκολη εγχείριση διαχωρισμού τους, στην οποία είχαν πιθανότητες 50-50 επιτυχίας. Οι αδελφές Ladan & Laleh ήταν ενωμένες στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά είχαν σπουδάσει νομικά και θέλησαν να ζήσουν στα 29 χρόνια τους μια φυσιολογική ζωή. Αποτέλεσαν σύμβολο θάρρους για τη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: