6 Ιουλ 2015

Μια αναμενόμενη παραίτηση του περήφανου Γιάννη Βαρουφάκη

Παραιτήθηκε σήμερα, μετά τη νίκη της κυβέρνησης σε κρίσιμες συγκυρίες ως προς το ΟΧΙ, ο ΥΠ.ΟΙΚ. Γιάννης Βαρουφάκης, με σκοπό να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Έγραψε στο twitter του:"Minister No More"

The referendum of 5th July will stay in history as a unique moment when a small European nation rose up against debt-bondage. Αυτό ήταν το χθεσινό βραδινό tweet του Γιάνη για το ΟΧΙ.

Η παραίτηση ήταν αναμενόμενη εδώ και μήνες, όμως δεν μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα για πολλούς λόγους, δείγματα όμως αυτής είχαν διαφανεί με την αλλαγή της σύνθεσης της διαπραγματευτικής ομάδας των Ελλήνων. Η ανακοίνωση του Γιάννη Βαρουφάκη ήταν σαφής και αξιοπρεπής, εξάλλου ο ίδιος πάντα υπήρξε ευγενής και με ιδιαίτερη περηφάνια απέναντι σε ύβρεις ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να μιλούν.
Έδωσε το παράδειγμα ο πρώην πια ΥΠ.ΟΙΚ, για το πως πρέπει οι πολιτικοί να αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι και βοηθώντας καταστάσεις και πολιτικούς, κάτι βέβαια που δεν είδαμε από την δεξιά πλευρά. Ο κ. Βαρουφάκης είχε πολιτική αξιοπρέπεια και λεβεντιά σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, που επέμενε κρεμασμένος μετά από μια ήττα στην καρέκλα του και δεν είχε καν την αξιοπρέπεια και ευθιξία να φύγει μόνος του.
Τελικά τον έδιωξε ο λαός με ένα δημοψήφισμα, καθώς επίσης και οι "ομοτράπεζοί" του στη Ν.Δ που κρυφά κυρίως, εδώ και μήνες, τον σχολίαζαν αρνητικά.
Άραγε τι έχει να πει ο γνωστός ¨ΜΠΑΜΠΗΣ" του ΣΚΑΙ, που έπλεκε το εγκώμιο στον Σαμαρά την τελευταία εβδομάδα, αναγορεύοντάς τον σωτήρα της χώρας? !
Άρθρο Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: