18 Αυγ 2015

Τι δείχνουν οι έρευνες για το έγκλημα στην Ύδρα

Συνεχίζονται οι έρευνες από κλιμάκιο της Ασφάλειας, στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας, προκειμένου να εντοπιστεί το ζευγάρι των Γεωργιανών, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα.

Στην ΄Υδρα, ξημερώματα Κυριακής 16 Αυγούστου, σπείρα επτά Γεωργιανών, αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία όταν έφθασε στην κατοικία, διαπίστωσε ότι ο 67χρονος άνδρας ήταν ήδη νεκρός.
Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου επιχειρηματία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας πιθανόν πέθανε από ασφυξία, καθώς οι δράστες του είχαν φράξει μύτη και στόμα με πανιά. Επίσης το θύμα φέρει μώλωπες από χτυπήματα με χέρια, σε κεφάλι, θώρακα και κοιλιά, ενώ εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.
Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Λαγάνης, τα επτά άτομα που προσήχθησαν χθες, μεταφέρονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κι αργότερα αναμένεται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πειραιά. Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ομάδα Γεωργιανών, που εκτιμάται πως δύσκολα θα αποκαλύψουν στοιχεία για τη δράση τους. Οι επτά αναμένεται να μεταφερθούν αργότερα στην Αθήνα και να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Ανάμεσά τους και το ζευγάρι των Γεωργιανών, που εργάζονταν για 15 χρόνια στο κατάστημα του θύματος.
Σύμφωνα πάντως με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη του θαλάσσιου ταξί, που παρέλαβε το ανδρόγυνο, ισχυρίστηκαν πως βιάζονται να φύγουν γιατί έχουν το παιδί τους στο νοσοκομείο, εξαιτίας μίας λοίμωξης. Κατάθεση στους αστυνομικούς έχει δώσει και ο ιδιοκτήτης του δεύτερου θαλάσσιου ταξί, που παρέλαβε τους άλλους πέντε Γεωργιανούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν αρχικά να φύγουν από την Ύδρα για την Αίγινα. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ήταν νευρικοί και αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι αντάλλασσαν μεταξύ τους χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Μιλώντας στο Mega, o Δήμαρχος Ύδρας τόνισε, πως υπάρχουν άλλα δύο άτομα που αναζητούνται, "για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, που προέκυψαν από μια κάμερα από Υποκατάστημα της Τράπεζας."
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει, ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.
Πηγή Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια: