27 Δεκ 2015

Ιστορία

27 Δεκεμβρίου
537 Τελούνται τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, από τον Πατριάρχη Ευτύχιο και τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Οι αρχιτέκτονες της Αγίας Σοφίας ήταν οι : Ανθέμιος και ΙσίδωροςΓια χίλια και πλέον χρόνια (537-1453), η Αγία Σοφία θα αποτελέσει το κέντρο της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Εκεί, ο λαός θα γιορτάσει τους θριάμβους, θα θρηνήσει τις συμφορές και θα αποθεώσει τους νέους αυτοκράτορες.
1571 Γεννιέται ο Γιοχάνες Κέπλερ, σπουδαίος Γερμανός αστρονόμος.
1831 Ο Κάρολος Δαρβίνος μπαρκάρει με το πλοίο Beagle και ξεκινά το ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διατυπώσει τη θεωρία της εξέλιξης.
1836 Πεθαίνει ο Στίβεν Φούλερ Όστιν, ο ιδρυτής της πολιτείας του Τέξας. Προς τιμήν του, η πρωτεύουσα του Τέξας φέρει το επίθετό του-Austin-.
1848 Γεννιέται ο Τζιοβάνι Μπαττίστα Πιρέλλι, Ιταλός επιχειρηματίας, ιδρυτής της oμώνυμης βιομηχανίας Pirelli. (φωτογραφία)
1901 Γεννιέται η Γερμανικής καταγωγής ηθοποιός Marlene Dietrich, από τις πιο γνωστές και κορυφαίες ηθοποιούς του κινηματογράφου,στον 20ο αιώνα.
1978 Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος υπογράφει το πρώτο δημοκρατικό Σύνταγμα της Ισπανίας, έπειτα από 40 χρόνια δικτατορίας.
2007 Δολοφονείται η Benazir Bhutto, Πρωθυπουργός του Πακιστάν, από καμικάζι που την πυροβόλησε κατά την προεκλογική της συγκέντρωση. Επίσης ο ίδιος αμέσως μετά πυροδότησε εκρηκτικά, παρασύροντας στο θάνατο άλλα 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία και μέλη της προσωπικής της φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: