19 Ιουλ 2016

Αγνοούνται 14 Τουρκικά πολεμικά πλοία μετά το πραξικόπημα

Σύμφωνα με τους Times, τα 14 «αγνοούμενα» πλοία ήταν σε ενεργό υπηρεσία είτε στο Αιγαίο είτε στη μαύρη Θάλασσα την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, παρότι είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ ή από δορυφόρο.
To ίδιο συμβαίνει και με τον ναύαρχο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο ναύαρχος συμμετείχε στο πραξικόπημα ή εάν κρατείται κάπου παρά τη θέλησή του. 
Μάλιστα oι Τούρκοι λένε, ότι μερικά από αυτά ή και όλα κατευθύνονται προς Ελληνικά λιμάνια, προκειμένου οι ναύτες που τα αποτελούν να ζητήσουν άσυλο από τις Ελληνικές Αρχές. Η Τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε σε εφημερίδα: «Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες, που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες πράξεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία».

Εκτός από τα 42 ελικόπτερα που έχει χάσει η Τουρκική κυβέρνηση, τώρα αγνοούνται και 14 πλοία όπως αποκαλύπτει ο Βρετανικός «Independent». Ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, Ναύαρχος Βοϊδέλ Κοσελέ, έχει εξαφανιστεί και αυτός από την ημέρα του πραξικοπήματος, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα. Τα 14 πλοία που λείπουν, θεωρείται ότι βρίσκονται είτε στο Αιγαίο ή τον Εύξεινο Πόντο και δεν έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφή με τη βάση τους, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα. Η υποψία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός, ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του Ναυτικού ή με το λιμάνι.
Εικάζεται ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια.
Πηγή Φήμες

Δεν υπάρχουν σχόλια: