6 Σεπ 2016

Ιστορία

6 Σεπτεμβρίου
1757 Γεννιέται ο Μαρκήσιος de Lafayette, Γάλλος αριστοκράτης, ο οποίος υπήρξε Γενικός Στρατηγός κατά την Αμερικανική Επανάσταση και ηγέτης στη Γαλλική.
1888 Γεννιέται ο Joseph Kennedy, επιχειρηματίας, πολιτικός και πατέρας του Προέδρου J.F. Kennedy.
1914 Α΄Παγκόσμιος πόλεμος και ξεκινάει η πρώτη μάχης της Μάρνης, κατά την οποία η 6η στρατιά του Γαλλικού στρατού, επιτίθεται στην 1η στρατιά του Γερμανικού,  στο τέλος του α΄μήνα του Α΄Παγκοσμίου πολέμου "First battle of the Marne begins"
1955 Τα Σεπτεμβριανά και το αιματηρό πογκρόμ των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων. Με τον όρο Σεπτεμβριανά, εννοούμε το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Αποτέλεσμα ήταν οι 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη, να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000.
1956 Πεθαίνει ο Μάικλ Βέντρις, Άγγλος αρχιτέκτονας και γλωσσολόγος με σημαντικό έργο την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής γραφής Β΄.
1972 Οι εννέα Ισραηλινοί αθλητές που είχαν απαχθεί από το Ολυμπιακό χωριό στο Μόναχο, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου, σκοτώνονται από ανταλλαγή πυρών, κοντά στο αεροδρόμιο. 
1997 Στη κηδεία της Lady Diana, πλήθος κόσμου παρευρίσκεται και παρακολουθεί στο Αββαείο του Westminster.
1998 Πεθαίνει ο Ακίρα Κουροσάβα, Ιάπωνας σκηνοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: