21 Ιουλ 2017

Φονικός σεισμός 6,6 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα


Δύσκολες ώρες για την Ελλάδα, καθώς φονικός σεισμός 6,6 ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα και έγινε αισθητός και στην Τουρκία. Στην Κω 2 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες. Πολλοί εκείνη την ώρα διασκέδαζαν και ξαφνικά έγινε σκοτάδι και τα χαμόγελα της ξεγνοιασιάς διαδέχτηκαν τα ουρλιαχτά τρόμου.
Εξαιτίας του σεισμού η θάλασσα έχει φουσκώσει κι έχει πλημμυρίσει την προκυμαία του λιμανιού της Κω, ενώ εκτός από υλικές ζημιές σε μαγαζιά και αυτοκίνητα, έχουν καταρρεύσει και κτίρια. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC
προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, ωστόσο τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρουν ότι είναι πιθανότερη η δημιουργία μεγάλων κυμάτων. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ομάδας διάσωσης της Κω. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, φοβούμενοι τους μετασεισμούς.
Το επίκεντρο του σεισμού είναι μεταξύ Ρόδου και Κω υποθαλάσσια, σε εστιακό βάθος 10 χλμ. κοντά στα Τουρκικά παράλια. Ακολούθησε ένας δεύτερος σεισμός των 5,1 ρίχτερ 26 χλμ. βόρεια της Λέρου και στο ίδιο εστιακό βάθος. Λίγο αργότερα ακολούθησαν μετασεισμοί των 4,5 και 4,7 ρίχτερ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: