21 Ιουλ 2017

Ιστορία

21 Ιουλίου
1774 Υπογράφεται η Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καιναρτζή, με την οποία τερματίζεται ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος. Είναι μια σημαντική συνθήκη, με ευνοικούς όρους για τη Ρωσία και δυσμενείς για τους Τούρκους, η οποία απετέλεσε την απαρχή της κατάρρευσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
1816 Γεννιέται ο Πάουλ Ρόιτερ, Γερμανοεβραίος δημοσιογράφος.
Ο Ρόιτερ ίδρυσε το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που φέρει το όνομά του, με έδρα το Λονδίνο.
1899 Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας Ernest Hemingway, με τα προβεβλημένα έργα του "Ο Γέρος και η θάλασσα", "Για ποιόν χτυπά η καμπάνα" και πλειάδα άλλων σπουδαίων διηγημάτων. Βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1954. (Θαν. 1961)
Ernest Hemingway
1954 Τερματίζεται ο Ινδοκινεζικός πόλεμος που κράτησε οκτώ χρόνια, με την υπογραφή της Συνθήκης ειρήνης της Γενεύης-Geneva accord.
1957 Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.
1964 Σκοτώνεται ο Σωτήρης Πέτρουλας, αγωνιστής, μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, από χτυπήματα αστυνομικών.
1969 Οι Αμερικανοί αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν, πατούν πρώτοι στην επιφάνεια της Σελήνης-first steps on the Moon-κατά την διαστημική αποστολή Απόλλων 11.
2017 Μεγάλος φονικός σεισμός 6,6 ρίχτερ, χτυπά τα χαράματα το νησί της Κω, ο οποίος έγινε αισθητός στα Δωδεκάνησα και στα παράλια της Τουρκίας. Αποκλείεται λόγω καταστροφών το κεντρικό λιμάνι του νησιού, στη μέση της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: