25 Ιουλ 2017

Ιστορία

25 Ιουλίου
1848 Γεννιέται ο Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από το 1902 έως το 1920. Ήταν ο πρώτος υψηλού επιπέδου πολιτικός που διακήρυξε το 1917 ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους κράτος στην Παλαιστίνη.
1893 Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου από τον Βασιλιά της Ελλάδος, Γεώργιο Α΄.Η Διώρυγα αποτελεί έργο της πολιτικής του Χαρίλαου Τρικούπη.
1917 Παρίσι : Η θρυλική Mata Hari, εξωτική χορεύτρια, Ολλανδικής καταγωγής, καταδικάζεται σε θάνατο από το δικαστήριο, για κατασκοπεία υπέρ της Γερμανίας, στη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου πολέμου. Ήταν διπλή κατάσκοπος και προδόθηκε από ένα τηλεφώνημα Γερμανού, που αποκρυπτογραφήθηκε από τον Γαλλικό στρατό και έτσι όταν επέστρεψε στο Παρίσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο.
Η Louise Brown μεγάλη πια με τον Dr. Edwards
1963 Πεθαίνει ο Ούγκο Τσερλέτι, Ιταλός νευροψυχίατρος, ο οποίος ανακάλυψε το ηλεκτροσόκ στην ψυχιατρική επιστήμη.
1967 Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Παρθένης, σπουδαίος ζωγράφος της γενιάς του ΄30, Αιγυπτιώτης από την Αλεξάνδρεια. Φιλοτέχνησε τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο.
1978 Γεννιέται η Louise Brown, το πρώτο παιδί "test tube baby"στην ιστορία με εξωσωματική γονιμοποίηση, το οποίο έμεινε γνωστό ως το πρώτο "παιδί του σωλήνα". Ο υπεύθυνος γιατρός Dr. Robert Edwards έλαβε το Νόμπελ Ιατρικής το 2010 για την εργασία του.
1985 Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Rock Hudson, ανακοινώνει ότι πάσχει από AIDS.
2011 Πεθαίνει ο Μιχάλης Κακογιάννης, Κύπριος δημοφιλής σκηνοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: