5 Νοε 2017

Παραδόθηκε ο Πουτζντεμόν στις Βελγικές αρχές

Φωτογραφία από την El Pais
Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία. Την είδηση μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT, επικαλούμενη πηγή, ενώ μαζί με τον πρώην ηγέτη της Καταλονίας, παραδόθηκαν και οι τέσσερις υπουργοί που βρίσκονταν μαζί του στο Βέλγιο.
Οι πέντε καταζητούμενοι από την Ισπανία, συνελήφθησαν και θα καταθέσουν αργότερα σήμερα, ανέφερε η Εισαγγελία. Αύριο το πρωί, ο Δικαστής θα εκδώσει την απόφασή του για την τύχη τους. Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον Πουτζντεμόν, εναντίον του οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί σε βάρος του και τεσσάρων υπουργών του, που βρίσκονται στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τους Βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις, μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες. 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: