28 Νοε 2018

Οι βασικές αρχές των μοναχών Σαολίν

Η φιλοσοφία των Κινέζων μοναχών Σαολίν είναι απελευθερωτική. Εστίαση στο τώρα, αποδοχή όλων των πλευρών της ζωής και ροή. Αν θυμάται κάποιος αυτά τα τρία στοιχεία, μπορεί να βρει μέσα του την εσωτερική γαλήνη και την ευτυχία, όπως την αντιλαμβάνονται οι μοναχοί.
Επίσης η διατροφή των μοναχών του ναού Σαολίν,  παραδοσιακά, είναι προσανατολισμένη στην υποστήριξη του δρόμου προς την πνευματική τους ολοκλήρωση. Είναι λιπόσαρκοι, κοντοκουρεμένοι και συνήθως φορούν λευκό ή κίτρινο ένδυμα. Ζουν μέσα στην ηρεμία σε κατάσταση «Ζεν» στα μοναστήρια των Σαολίν στην Κίνα στην περιοχή Ζενγκτσου. Οι μοναχοί Σαολίν από παιδιά ακόμη εκπαιδεύονται στο Κουνγκ Φου, με σκοπό την ανύψωση του πνεύματος τους. Στόχος της ζωής τους είναι «το καλό». Δεν ενοχλούν κανέναν και δεν πειράζουν τα ζώα και τα φυτά. Καλό όμως είναι να μην τους προκαλέσει κάποιος.
1. Dukkha: Η ζωή έχει μέσα της πόνο και αν προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ή να καταπιέσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα είναι χειρότερο. Αντί να φοβάσαι τον πόνο, μπορείς να τον αποδεχτείς. Όλα είναι μέρος της ζωής και όλα θα έρθουν. 
2. Anitya: Η ζωή αλλάζει διαρκώς, εξελίσσεται και τίποτα δεν είναι μόνιμο. Ακριβώς όπως και ο πόνος, δεν θα μείνει για πάντα, θα περάσει.
3. Anatma: Ο εαυτός μας αλλάζει συνεχώς οπότε πρέπει διαρκώς να τον ανακαλύπτεις! Όπως κάθε μέρα και κάθε στιγμή είναι διαφορετική έτσι κι εσύ αλλάζεις διαρκώς.
Φωτογραφίες Το ποντίκι, Πηγή  e daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: