16 Ιουλ 2016

Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, ποιος πήρε μάθημα?

Ο απολογισμός μετά το πραξικόπημα μέχρι τώρα : 161 οι νεκροί στη Τουρκία, εξαιτίας του πραξικοπήματος και 1.440 άνθρωποι σε όλη τη χώρα τραυματίστηκαν. Επίσης 2.839 αξιωματούχοι βρίσκονται υπό κράτηση, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο της Τουρκίας.
Μετά τα συμβάντα, ακούγεται και για επαναφορά της θανατικής ποινής, κατόπιν συνταγματικής αναθεώρησης, έτσι ώστε να τιμωρήσει τους υπαίτιους του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως όλα δείχνουν, εδραιώνει την ηγετική του θέση ως "Σουλτάνος", ίσως όμως κι εκείνος αναθεωρήσει τα ακραία πολιτικά του λάθη, που έφτασαν μέχρι την αλαζονεία και έσυραν τη χώρα του σε αυτή την κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν ιδιαίτερα προκλητικός, απόλυτος, ίσως και εθνικιστής, φροντίζοντας να φυλακίζει με μεγάλη ευκολία και στημένες ή καθόλου δίκες, δημοσιογράφους, πολιτικούς του αντιπάλους και όποιον του έφερνε αντιρρήσεις. Παράλληλα βέβαια κατηγορούσε και ενίοτε "κατέβαζε" τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία κατηγορούσε και τα οποία τον διευκόλυναν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Εάν όμως συνεχίσει έτσι, κάποια στιγμή θα ηττηθεί και δεν βρει υποστηρικτές στο λαό, όπως έγινε χθες που βγήκαν στο δρόμο για να τον υπερασπιστούν. Εξάλλου, το μη χείρρον, βέλτιστον-μια χούντα είναι πάντα χειρότερη.
Σχολιασμός Μ.Γ.Δ
Πηγή CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: